keyboard_arrow_up

Samen snel uw scheiding regelen

  • Uw scheiding in eigen hand houden
  • Advies en bespreking met professionals
  • Na 6-8 weken gescheiden

Samen snel uw scheiding regelen, hoe werkt het?

Echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap aanvragen in vijf makkelijke stappen.

Stap 1: Informatiepakket opvragen

Per e-mail ontvangt u een info pakket met uitleg, kosten e.d. (PDF).

Ontvang een e-mail met ons gratis informatiepakket ‘Snel scheiden’:

Hoe werkt het?

In het infopakket ‘Snel scheiden’ van Settlement wordt precies uitgelegd hoe het proces verloopt en wat de kosten zijn. De doorlooptijd is grotendeels van uzelf afhankelijk, maar dit is meestal 6 tot 8 weken. De procedure is persoonlijk, efficiënt en prijsvriendelijk. Er gelden vaste lage kosten.

In plaats van een informatiepakket, kunt u ook 085 – 043 44 66  bellen voor een intake van maximaal 45 minuten. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wij werken landelijk,  dus kijk op onze vestigingspagina voor een locatie bij u in de buurt.


Stap 2: Formulier terugzenden

U vult samen de vragenformulieren in en verzamelt vast de benodigde stukken zoals huwelijksakte en eventuele geboorteaktes van uw kinderen. Bij vragen kunt u ons altijd bellen. Stuur de formulieren terug via e-mail of per post.


Stap 3: Convenant invullen

U krijgt binnen 24 uur bericht van ontvangst en wij nemen verder contact op met u beiden. Uw scheiding is nu in behandeling. Wij vullen uw convenant / ouderschapsplan in op basis van de gegevens op het aanvraagformulier en sturen dit naar u op. U vult samen het convenant / ouderschapsplan verder in. Bepaalde afspraken kunnen wellicht nog niet volledig door u ingevuld worden. Deze laat u dan open. U stuurt het convenant/ouderschapsplan naar ons op per post of per mail. Mocht u op basis van de ingevulde gegevens in aanmerking komen voor subsidie dan vragen wij een toevoeging voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Hierdoor bespaart u veel tijd.


Stap 4: Scheiding regelen in een dag

In overleg met u beiden wordt bepaald welke ondersteuning u nodig heeft, waarna een bespreking wordt gepland met een van onze mediators en indien nodig een financieel specialist. Gedurende een of twee dagdelen wordt u begeleid en wordt samen met u uw convenant en ouderschapsplan definitief gemaakt. Ook zullen wij een alimentatieberekening maken en met u bespreken.


Stap 5: Rechtbank en inschrijving gemeente

Wij dienen het verzoekschrift tot echtscheiding voor u in en wikkelen de echtscheidingsprocedure voor u af bij de Rechtbank. U hoeft niet naar een zitting. Wij verzorgen voor u de inschrijving bij de gemeente. Na 6 tot 8 weken bent u gescheiden.

Hoe snel kun je scheiden?

Het duurt vaak even voordat de beslissing genomen wordt om te scheiden, maar als de knoop eenmaal doorgehakt is en de scheiding onontkoombaar is, willen de meeste mensen het het liefste maar zo snel mogelijk achter de rug hebben. Dat is heel begrijpelijk, want als de scheiding rond is, kunt u weer verder. Houd er echter rekening mee dat een aantal stappen in een echtscheidingsprocedure verplicht genomen moeten worden, wat de minimale doorlooptijd van zo snel mogelijk scheiden bepaalt. We vertellen u hieronder kort meer over een aantal belangrijke stappen.

Stap 1: Afspraken maken

Een scheiding snel regelen wordt vergemakkelijkt wanneer jullie samen alvast goede basisafspraken kunnen maken. Misschien kunnen jullie in onderling overleg al een aantal beslissingen nemen, bijvoorbeeld over wat er met een gezamenlijke woning gaat gebeuren, hoe de bezittingen verdeeld worden en hoe een eventueel ouderschapsplan eruit zou kunnen zien? Wanneer al deze onderwerpen al een keer ter sprake zijn gekomen, kunnen jullie bij een mediator of advocaat sneller de puntjes op de i zetten. Hij of zij zal jullie ook vertellen of en wat er allemaal mogelijk is en of jullie wensen reëel zijn.


Stap 2: Een advocaat of mediator kiezen

Ondanks dat u zo snel mogelijk wilt scheiden, heeft u voor een aantal juridische zaken een adviseur nodig. Een snelle scheiding zal gemakkelijker te realiseren zijn wanneer jullie gezamenlijk een advocaat of mediator kiezen die de belangen van jullie beiden behartigt. Jullie hoeven dan niet over en weer met elkaar te onderhandelen, wat een stuk tijdrovender is. Een gezamenlijke advocaat of mediator kan uiteraard alleen als jullie nog goed met elkaar kunnen praten en samen tot praktische afspraken kunnen komen. De advocaat of mediator legt jullie afspraken vast in het echtscheidingsconvenant en een eventueel ouderschapsplan als jullie samen kinderen hebben.


Stap 3: Verzoek tot echtscheiding indienen

Vervolgens zal de advocaat of mediator het officiële echtscheidingsverzoek bij de rechtbank in moeten dienen. Wanneer hij dit in naam van jullie beiden doet, kan het verzoek direct in behandeling genomen worden. Bij een eenzijdig verzoek krijgt de andere partner nog de gelegenheid om schriftelijk op het verzoek te reageren, door middel van een verweerschrift. Daarna wordt een zitting bepaald, waarbij de rechter u allebei vragen zal stellen over de scheiding en jullie wensen. Het kan daarna nog enkele weken duren voordat de rechtbank een uitspraak doet. Een eenzijdig verzoek zorgt er daarom altijd voor dat u minder snel kunt scheiden.


Stap 4: Echtscheidingsbeschikking inschrijven

Na de uitspraak van de rechtbank bent u nog niet officieel gescheiden. U moet eerst de echtscheidingsbeschikking nog inschrijven in de registers van de burgerlijke stand. De beschikking krijgt u via uw advocaat thuisgestuurd. Het inschrijven bij de burgerlijke stand is gelukkig niet iets waar nog weken of maanden overheen gaat, maar zal direct geregeld worden als u zich meldt bij de burgerlijke stand.


Flitsscheiding

Hoe snel kun je nu eigenlijk scheiden? Speciaal voor mensen die extra snel willen scheiden, is de zogenaamde flitsscheiding in het leven geroepen. De flitsscheiding zoals u die misschien nog van vroeger kent, is vanwege een wetswijziging niet meer mogelijk. De term wordt echter nog steeds gebruikt voor een snelle scheiding op gemeenschappelijk verzoek. Een flitsscheiding klinkt misschien alsof het nu of binnen enkele uren geregeld is. Als er niet zo veel geregeld hoeft te worden of als er al veel geregeld is, kan een snelle scheiding soms binnen enkele dagen plaatsvinden. Veel vaker duurt het echter minstens een aantal weken. Bovengenoemde stappen moeten nu eenmaal genomen worden, maar soms kan het wel sneller.

Bij Settlement zijn we wel van mening dat de kwaliteit en zorgvuldigheid altijd voorop staan. We kunnen een scheiding snel regelen maar zullen daarbij nooit stappen overslaan, de (snelle) scheiding van A tot Z netjes afwikkelen en een echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan indienen waar jullie het allebei mee eens zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Settlement bieden we ‘scheiden in 1 dag’ aan, wat betekent dat we binnen een dag alle afspraken op papier zetten en aan het einde van de dag zetten we de formele procedure bij de rechtbank in gang. Voorafgaand aan deze dag vindt er een gratis informatiegesprek plaats, waarbij de mogelijkheden worden besproken, en een inventarisatiegesprek, waarbij we al uw wensen en ideeën bespreken. U krijgt van ons dan een checklist mee waar u over na kunt denken. De tijd die u hiervoor nodig heeft, bepaalt u helemaal zelf. Nadat de procedure bij de rechtbank in gang is gezet, zal de echtscheidingsbeschikking binnen 4 tot 6 weken volgen.

Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen en willen jullie er samen uitkomen? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor het informatiegesprek over zo snel mogelijk scheiden.

Betaalt de overheid mee aan mijn scheiding?

Wat is het verzamelinkomen van uzelf?

Staat er een kind op uw adres ingeschreven?

Is uw spaargeld meer dan € 15.000?


U komt in aanmerking voor een overheidsbijdrage!


Dit is slechts een indicatieve uitkomst waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.
Graag helpen wij u bij het maken van een complete berekening.

Vrijblijvend een afspraak maken

Na het versturen nemen we snel contact met u op om de afspraak definitief in te plannen.

Waarom een afspraak maken?

  1. We maken kennis met u en lichten onze werkwijze toe
  2. We bespreken uw persoonlijke situatie en wensen
  3. We geven een indicatie van de doorlooptijd en de kosten

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een

9.2

Score op basis van 211 beoordelingen.