Scheiden en nu?

Raakt u verstikt in het doolhof van wetten, regels en goedbedoelde adviezen van uw omgeving? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Bent u op zoek naar duidelijk, oprecht, helder advies en begeleiding? Settlement kan u hierin adviseren, op weg helpen of begeleiden.

Speciaal voor leden van het ambtenaren collectief geeft Settlement 10% korting op haar dienstverlening.

Als u en uw partner uit elkaar gaan, roept dit veel vragen op. Los van emotionele beslissingen, moeten er ook veel praktische knopen worden doorgehakt.

 • Hoe verdelen we de zorg voor de kinderen?
 • Heb ik wel voldoende inkomen om na de scheiding rond te komen?
 • Moeten we onze woning verkopen?
 • Hoe ga ik mijn omgeving op de hoogte stellen?

Duidelijkheid zorgt voor de nodige rust in deze onzekere periode. Scheidingsbegeleiding is gericht op duidelijk, helder advies en op het maken van duidelijke, eerlijke en weloverwogen afspraken. Afspraken waar u beide mee verder kunt. Daar zijn zowel u als uw kinderen bij gebaat.

Kinderen centraal

Kinderen staan centraal bij Settlement. Hun belangen staan voorop tijdens en na een scheiding. Settlement ziet kinderen als een volwaardige derde partij en biedt gratis een kindgesprek aan. In een informeel gesprek kunnen zij zich vrij uiten over hun zorgen in deze voor hen onzekere tijd.

Scheiden en hypotheek

Als er een gezamenlijke woning is komt er nog meer bij kijken. Blijft één van jullie in de woning wonen of wordt de woning verkocht? Als u wilt blijven wonen, lukt dat dan ook financieel? Heeft u vermogen om uw ex-partner uit te kopen? Kunt de uitkoopsom financieren? Wat gebeurt er met het pensioen?

Samenwerking met aangesloten hypotheekkantoren

Normaal gesproken is het zo dat u pas aan de slag kunt met een hypotheek en alle overige zaken als er een convenant is. Maar als alles juridisch is geregeld wil het nog niet zeggen dat het convenant of de vaststellingsovereenkomst voldoet aan de eisen van de hypotheekverstrekker of de van de bank. Dit is vervelend het werkt vertragend en is zeker onnodig. Onze scheidingsspecialisten werken samen met hypotheekkantoren die aangesloten zijn bij het ambtenaren collectief om al in een vroeg stadium zowel de juridische én de financiële haalbaarheid na de scheiding te toetsen. Hiermee worden onaangename verrassingen achteraf voorkomen. De hypotheek, pensioen en verzekeringen worden opnieuw bekeken om deze te laten aansluiten op je nieuwe situatie, zodat alles na de scheiding direct goed is geregeld.

Uw voordeel

 • Kinderen centraal
 • Maatwerk
 • Scheidingsbegeleiding én financieel advies gecombineerd
 • Snel duidelijkheid over financiële mogelijkheden
 • Harde toezegging (vooraf) op de hypotheekaanvraag
 • Geen onaangename verrassingen in het convenant of vaststellingsovereenkomst
 • Uniek concept: samen snel scheiden
 • Ontzorging tijdens het hele traject

Informatiegesprek

Wilt u meer weten over wat wij kunnen betekenen op basis van uw persoonlijke situatie? Maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend informatiegesprek bij één van onze vestigingen.

Vrijblijvende afspraak maken

Nog geen lid van het Ambtenaren Collectief?

Vraag vandaag direct uw eigen account aan en profiteer van de voordelen.

Ambtenaren Collectief